70’ler Gençliği

Demet Kardeşim,
 
 
1970’lerde istese de istemese de olayları yaşamak zorunda kalıyordu o günün gençliği. Onun için ben derim ki!! O günleri yaşamak kolay, anlatmak çok zor.
Aynı evden çıkan iki kardeşin bile biri sağ kaldırımda biri sol kaldırımda yürüyordu. Çünkü sağcı-solcu olayları had safhadaydı. Emperyalizm denen doymak bilmeyen canavar, Marksizm, Leninizm, Maoizm gibi doktrinleri gençliğin kafasına sokarak, binlerce vatan evladından, hayali vatan kurtaran, ülkeyi kurtaran kapitalist, emperyalist düzene güya karşı koyan bir kitle yaratmışlardı. Oysa amaç bundan öte milliyetçi gruplarla çatışmalar çıkarıp ülkeyi kargaşaya sürüklemek ve halkımızı bu kargaşa içinde daha rahat sömürmekti. Ben inanıyorum ki 70’li yılların gençliği, sağcısıyla-solcusuyla, bu vatan için seve seve canını verebilecek, hatta canını veren gençlerdi.
Amaçlarına ulaşmış, ülkeyi kargaşaya sürüklemiş ve yapılacak kapitalist darbenin temellerini atmışlardı. Ve sonuç 1980 darbesi oldu. Haksızlık olmasın diyerek gencecik fidanları vicdansızca darağacına gönderip ülkeyi kurtardık söylemleriyle uyutmaya devam etme gayretlerine şahit olan bir nesildi bu nesil.
Dedim ya o günleri yaşamak çok kolaydı, anlatmak zordu.
Sağlıcakla.
                                                                                                         Mustafa Yeşildağ
 
Mustafa Abi,
 
Bir yazınla nerelere gittim. İzninle bu konuda izlediğim videolardan birini de yazınla birlikte paylaşıyorum. Ricamı kırmayıp bir yazı kaleme aldığın için çok teşekkür ederim. 

https://tr.wikipedia.org/wiki/Oktay_Sinano%C4%9Flu

Penceremden İnciler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir