
Bilim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliğini (Besam), 2019 yılında ilk kitabımı bastırma hazırlıkları içindeyken tanıdım. 08 Mart 2023 tarihinde de üye oldum. Bir toplulukta ortak amaçlarla dayanışma halinde olmak güzel. Şimdiye kadar farklı nedenlerle fuarları takip etmedim. Üye olur olmaz; 25. Tüyap İzmir Kitap Fuarına davet edildim. Listeler ve katılımcılar hazırlanmıştı. Son anda olsa da, 13 Mart Pazartesi günü programına dahil edildim. Bunun için Besam’a ve Sayın Hakkı Gümüştaş’a teşekkür ederim. Sayın Hakkı Bey Kuledibi Yayınevi sahibi ve İzmir Tv. de program yapımcısıdır…



Horatius’un, “yazar olmak istiyorsanız yazın” deyişini severim.. Besam’a üye olana kadar dört eser oluşturdum ve blokta da mini eserler oluşturmaya devam ediyorum…. Yazma eylemim devam ediyor… Kendime ‘atölyede oyalanan bir çırak’ dediğimi takip edenleriniz bilir. Meslek etiketine çok önem vermesem de, ortada verilen bir emek var. Freud’un, ” insanı mutlu eden şeyin mesleğini ve hayatı sevmesidir ” deyişini de severim. Hekimlik mesleğini sevdiğim kadar yazarlık mesleğini de sevdim. Yazmaya devam ediyor olmam da bunu ispatlıyor gibi… Besam’a üyeliğim bana bunları hissettirdi ve düşündürttü…

Penceremden İnciler kitabım İkinci Adam Yayınevinden, diğer üç kitabım da Armoni yayınevinden çıktı. Yayınevlerine de buradan teşekkür ederim.

Besam ve İzyako ( İzmir yazarlar kooperatifi) yazarları… Sırasıyla, Sayın Yazar ve Cemal Süreya’nın Papirus Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mesut Şenol, Demet Nohutçu, Aysun Yaman Nacarfırat, Filiz Civaner, Serkan Esen ile birbirimize kitaplarımızı imzaladık…

Değerli Öğretmenlerimizle tanıştık. Köy okulları için Besam Yazarları olarak katkıda bulunduk ve birlikte projeler üretmeye niyet ettik…








Ailem, arkadaşlarım ve yeni dostlar ile güzel anılar biriktirdik. Hepsine yanımda olup destek oldukları için teşekkür ederim. Bir güne ne kadar çok şey sığıyor değil mi?…

Stant arkadaşım Sayın Yazar Şair Cem Erdeveciler, Kalıntı adlı şiir kitabını, benim ve ilkokul sıra arkadaşım için imzaladı… Sevgili Müzeyyen Kardan’ın da şiirleri var. Belki bir gün onları da hep birlikte okuyabiliriz…

Penceremden İnciler ve Mektuplardan İnciler hedef kitlesi olan genç okurlarıyla buluştu. Dr.İnci’nin Acil Günlüğü ve Rengârenk-Turizmin İnci’si sağlıkla ilgilenen okurlarıyla buluştu.

Kitap Fuarı aynı işi yapanları, aynı amaca hizmet edenleri birbiriyle ve okurlarıyla buluşturması ve yeni projelere ilham olması açısından önemli birer etkinlik… Yeni kitapların basılabilmesine katkı için de güzel bir etkinlik demeyii isterdim, ama ünlü yazarlar dışında olası değil … Artık ne kadar katkı olabilirse 🙂
Tam da burada aklıma Norveç örneği geldi: http://www.olaganustukanitlar.com/norvecte-yazar-olmak/ ” Ülkede sanatçılara düzenli devlet yardımı sağlanması amacı ile kurulmuş Norveç Sanat Konseyi adlı bir kurum var. Her yaştaki sanatçı, Sanat Konseyi’nin desteklerinden yararlanabiliyor. Buna ilave olarak Norveç’te yayınlanan her kitabın 1.000 kopyası devlet tarafından satın alınarak, ülke genelindeki halk kütüphanelerine dağıtılıyor. Söz konusu olan çocuk kitapları olduğundaysa devlet tarafından satın alınan kitap sayısı 1.550’ye çıkıyor. Bu alımlarım yapılabilmesi için tek şart kitabın kalite kontrolden geçmiş olması. Kuşkusuz destekten fayda sağlayan sadece yazarlar değil, bu uygulama sayesinde yayıncılar da desteklenmiş oluyor. ”
Norveç’te yazar olmak gerçekten de ayrıcalıkmış…Emek çok değerli, ama bizim ülkemizde böyle değil…

14 Mart Tıp Bayramının bir gün öncesi katıldığım fuar etkinliği benim için bayram hediyesi oldu.
Burada adı geçen ve geçmeyen herkese sevgi ve saygılarımla…. Yeni etkinlik ve projelerde buluşmak dileğiyle…